Центр дозвілля дітей та юнацтва за місцем проживання

АНОНС ПОДІЙ

Жива газета: «Дружно ми живемо, колектив свій бережемо»

«У дружби багато крил, а закон у неї один —вірність»

А. С. Макаренко 

Товариськість, дружба – важливі показники вихованості дітей. У їхній поведінці багато спільного, але є й відмінність. У колективі треба бути скромним. Спробуємо оцінити, наскільки діти дружні у колективі дитячого клубу «Прометей». Який у нас колектив? Легко, радісно жити пліч-о-пліч з тими, хто не акцентує уваги на невдачах інших, не хизується своїми успіхами, а найгірше — авторитетом, службовим становищем батьків, престижними речами (модним одягом, магнітофоном, фотокамерою, мобільним телефоном тощо)

Товаришування, дружба – взаємини між дітьми, які народжуються, міцніють на основі спільного навчання, інтересів, уподобань. Дружба не може бути міцною, якщо в ній немає місця чесності, взаємоповазі, принциповості. Друг завжди допоможе в біді, захистить, підтримає, але він же перший скаже прямо про недоліки, запропонує їх виправити. Друзів пов'язує велика повага один до одного, принциповість у взаєминах, симпатія, взаємодопомога. Хочеться переглянути світлини де вихованці, які займаються у масових заходах клубу, відвідують гуртки, беруть участь у спортивних змаганнях. Взаємоповага, чуйність, ввічливість — неодмінні ознаки дружного колективу. Зараз вони навчаються онлайн під час карантину, та на поданих світлинах можуть пригадати як вони проводили свій вільний час у гурті із своїми друзями у дитячо-юнацькому клубі «Прометей». Другом ми називаємо того, кому довіряємо. Іноді в стосунках виникають непорозуміння, які можна подолати тільки разом.

Дружба — це святе слово, святе почуття, яке можливе тільки на основі взаємоповаги. В усі часи вважалось великою цінністю мати друга.

 

Фотогалерея