Центр дозвілля дітей та юнацтва за місцем проживання

АНОНС ПОДІЙ

Відбувся воркшоп «Позашкільна освіта–як одна з найефективніших інвестицій у найближче і віддалене майбутнє українського суспільства»

«Вчіться, поки інші сплять, працюйте, поки інші відпочивають, будьте готові, поки інші розслабляються і мрійте, поки інші плачуться»

William Dudley Ward

Актуальною проблемою сучасної педагогічної науки та суспільства, зокрема – є розроблення нової стратегії розвитку національної освіти, що забезпечить прискорення інтеграції України в європейський освітньо-науковий і культурний простір. Освіта ХХІ століття це освіта для людини-дослідника, здатної до творчого мислення, самостійного пошуку шляхів вирішення актуальних проблем. Створювати додаткові умови для самовизначення, саморозвитку, самореалізації особистості, формування моральних якостей у дітей та підлітків, соціально-громадського досвіду, сприяння професійній орієнтації, розвитку творчих здібностей-такі завдання сьогодні покладає держава на систему позашкільної освіти.

Саме це стало поштовхом до проведення 05 березня 2019 р. в дитячо-юнацькому центрі воркшопу «Позашкільна освіта–як одна з найефективніших інвестицій у найближче і віддалене майбутнє українського суспільства», який складався з двох блоків:

І-ий блок теоретичний проходив у формі виступів-презентацій:

- звіт роботи Центру за 2018 рік, який підготувала директор Центру

Леся Зваричук;

- організація освітнього простору закладу (за наслідками воркшопу у 2018 року), узагальнила заступник директора з навчально-виховної роботи Вікторія Глива;

- «Менторство як розвиток мотивації до професійного вдосконалення» поділилась досвідом педагог-організатор-методист Любов Савчук.

ІІ-ий блок – практичний, де працівники Центру поділились на три групи (I гр.-«Аеропорт проектів», II гр.- «Міні-директор» та III гр. - «Я-директор»), кожна з яких мала свого модератора та ряд визначених питань для спільного вирішення.

Воркшоп пройшов у креативній, творчій атмосфері, визначив нову стратегію розвитку Центру, окреслив завдання, які стимулюватимуть працівників на вищі професійні досягнення.

 

 

Фотогалерея