Центр дозвілля дітей та юнацтва за місцем проживання

АНОНС ПОДІЙ

Урок історичної правди «Навіки молоді – герої Крут»

29.01.2019 р. у дитячо-юнацькому клубу «Прометей» було проведено  урок історичної правди «Навіки молоді – герої Крут», який організували спільно працівники бібліотеки № 6  Романюк К., Подолецька Г. та педагог-організатор Христина Микицей.

29 січня – День пам’яті героїв Крут. Український народ щороку вшановує пам’ять молодих борців за волю, полеглих біля залізничної станції Крути. Ця битва стала символом героїзму та відданості Українській державі й національній ідеї, а її дата – 29 січня 1918 року – днем національної трагедії.

Бібліотекар у виступі розповіла, що героїчно-трагічні події, які відбулися в морозні січневі дні 1918 року біля селища Крути, на довгі роки стали одним із символів боротьби українського народу за свободу і незалежність. Тоді на захист молодої Української Республіки виступили 300 зовсім юних добровольців з-поміж студентів київських вузів та бійців вільного козацтва. Це був цвіт тодішньої української патріотичної молоді, цвіт молодої нації. Вони назавжди залишилися молодими, поклавши голови в нерівній боротьбі з більшовицькою інтервенцією.

Діти обговорювали події, пов’язані з боротьбою українського народу за свою незалежність протягом останнього тисячоліття, ознайомилися з історичними документами, що стосуються подій під Крутами.

Вихованці клубу Марина Стефанів, Альбіна Фреїв, Анастасія Любчик, Тетяна Долішня та інші читали патріотичні твори, присвячені героям Крут, вшанували пам’ять полеглих Героїв хвилиною мовчання.

Цей День назавжди залишиться світлим в нашій пам’яті. День подвигу та прикладу для майбутніх і нинішніх поколінь. День надії і любові до своєї вітчизни.

Захід висвітлив кореспондент, письменник, журналіст О. Букатюк на телеканалі UA Карпати.

Фотогалерея