Центр дозвілля дітей та юнацтва за місцем проживання

АНОНС ПОДІЙ

«Україна моя вишивана» біля клубу «Легінь»

Із знання свого родоводу, історії рідного краю починається людина. Мамина пісня, батькова хата, дідусева казка, бабусина вишиванка – все це родовідна пам’ять, наша історія, наші символи. 15 травня 2018 року, напередодні Дня вишиванки, біля дитячо-юнацького клубу «Легінь» відбулося свято «Україна моя вишивана» – свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння вишитого українського одягу. 

Ведучі свята Ірина Антоняк та Юлія Буній своєю розповіддю заохочували присутніх до пізнання історії та культурної спадщини нашого  народу – української вишивки, яка є оберегом та символом етнічної приналежності кожного з нас до рідної землі та своєї історії.

На святі звучали вірші про вишиванку у виконанні Вітторіо Малого, Діани та Ніни Кротенко. Пісні про Україну та українців, яких об’єднує любов до рідної землі, дарували Марічка Тузяк, Даринка Даниш, Анастасія Фербей, Олег Микитюк, Анастасія Хромей, Ірина Антоняк, Юлія Буній з вокальної школи «Crystal Voice». Під час свята дівчатка, виконавши умови конкурсу «Одягни ляльку», продемонстрували український одяг різних регіонів України. Цікавими та пізнавальними були завдання з народознавства «Знайди пару».  Активності та динамічності святу додали гра «Україно, привіт!» та танцювальний флешмоб «Моя сорочка-вишиванка» з копіями вишиванок, виготовленими вихованцями напередодні.

Свято організувала педагог-організатор-методист Любов Савчук. Всі учасники отримали солодощі від міського Центру дозвілля дітей та юнацтва за місцем проживання.

Ми віримо, що Україна буде такою квітучою, різнобарвною, єдиною і неподільною від заходу до сходу, як вишита сорочка-вишиванка.

 

Фотогалерея