Центр дозвілля дітей та юнацтва за місцем проживання

АНОНС ПОДІЙ

«Стрітення відзначаємо, Весну-красну закликаємо»

Ось і закінчилися зимові свята, вони дуже цікаві та колоритні, що надзвичайно притаманно нашому народу. В них багато обрядів, які потрібно передавати наступному поколінню.

Музично-ігрова розвага «Чарівна скриня» відкрилася у клубі Романтик»  22 лютого 2019 року гарним обрядом проводів Зими – «Стрітення відзначаємо, Весну-красну закликаємо».

Педагог-організатор Олена Гулька із своїми вихованцями підготувала театралізоване дійство зустрічі Зими і Весни. Доповненням стали ігри «Труби, Грицю, в рокавицю», «Перстень», «Перетягування канату», «Полатай килим». Юні артисти – вихованці клубу вміло відтворили зустріч Зими та Весни, боротьбу між ними, згадали українські традиції та звичаї. Зачарували своїм співом дует студії естрадного вокалу «Марічейка» (керівник Л.Полякова) у складі Людмили Хоми та Діани Прунько.

У нас в Україні з давніх-давен люди, готуючись зустрічати весну, випікали з тіста жайворонків і роздавали їх дітям, щоб росли здорові й щасливі. На завершення Господиня пригостила всіх смаколиками та побажала, щоб весна прийшла скоріше в нашу славну Україну і зігріла всіх нас своїм теплом!

Фотогалерея