Центр дозвілля дітей та юнацтва за місцем проживання

АНОНС ПОДІЙ

Розвиваємо відкритість до нових ідей

Виконання запропонованих завдань сприятиме формуванню у дітей позитивного ставлення до навчання, вихованню впевненості у собі та своїх творчих можливостях, що є важливою запорукою всебічного розвитку дитини.

Перетворюємо лінії на малюнки й розвиваємо уяву. Завдання допоможе дитині розвинути творчі здібності, асоціативне й логічне мислення, фантазію й уяву, цілеспрямованість, зорово-моторну координацію, просторове сприйняття; спонукатиме до створення нових художніх образів.

Веселі парасольки: розмальовуємо й фантазуємо. Це завдання допоможе дитині розвивати уяву й фантазію «без кордонів». Дитині пропонується розмалювати парасольки різними кольорами й візерунками та поміркувати, у чому ще може полягати призначення парасольки, для чого незвичайного її можна використати?

Малюємо свою велику мрію. Це завдання допоможе дитині визначити власні мрії та оформити на малюнку найбільш значущу (на думку дитини). Завдання допоможе збагатити фантазію, розвинути уяву, дрібну моторику, навички малювання й читання, посилити інтерес до образотворчого мистецтва й творчості.

Створюємо комікси: фантазуємо та малюємо. Цей комплект завдань допоможе дитині на деякий час стати художником та створити власний комікс. Комплект містить 8 сюжетів, представлених малюнками. Це чудова нагода розвинути навички малювання та потренувати дрібну моторику.

Cклади історію: розвиваємо фантазію. Це завдання-гра допоможе дитині навчитися послідовно викладати свої думки в усній формі. Воно полягає в тому, щоб створити розповідь за ключовими словами. Дитина підкидає гральний кубик тричі та таким чином визначає, за якими трьома випадковими словами їй потрібно розказати історію.

Кольорові сни. Цей комплект завдань пропонує дитині унікальну можливість проявити себе й створити власні неповторні витвори мистецтва. Кожне завдання комплекту побудоване таким чином, аби лише трохи підштовхнути дитину у світ чарівництва й мрій, а далі – ведуча роль належить виключно їй. У кожному завданні дитині потрібно намалювати сон одного з казкових персонажів або людини.

Домалюй відсутні частини малюнка. Цей комплект завдань допоможе дитині розвинути спостережливість і кмітливість, логічне та творче мислення, уміння робити умовиводи. У кожному завданні дитині треба уважно подивитись на малюнок, перевірити, чи кожний його елемент зображено правильно, чи наявні на ньому всі важливі частини, та домалювати їх, якщо вони відсутні.

Доповни сюжет малюнка. Комплект завдань покликаний сприяти розвитку уяви, фантазії, творчого мислення дитини. У завданнях дитині потрібно доповнити сюжет малюнка, частина з якого вже зображена на аркуші в якості стимулу та натхнення, а потім розмалювати готовий витвір за власним бажанням.

Створіть власний календар. Цей комплект із 12-ти завдань пропонує дитині самостійно вписати всі числа певного місяця, а також розмалювати тематичні малюнки. У кожній клітинці календарного дня можна також записувати та ілюструвати його особливості: свята, певні події, дні народження та ін. Створюючи свій унікальний календар, дитина практикуватиме навички рахунку, дрібну моторику, формуватиме гарний почерк, а також розвиватиме уяву.