Центр дозвілля дітей та юнацтва за місцем проживання

АНОНС ПОДІЙ

Регламент роботи дитячо-юнацьких клубів Центру в період карантину

  1. Допуск до роботи працівників Центру та співпрацюючих (далі – персонал або співробітник) дитячо-юнацького клубу (далі - клуб) здійснюється за умови використання засобів індивідуального захисту (респіратора, захисного щитка або маски, в тому числі виготовленої самостійно) після проведення термометрії.

Після кожного зняття засобів індивідуального захисту та перед одяганням чистих засобів індивідуального захисту, працівник повинен ретельно вимити руки з милом або обробити антисептичним засобом.

  1. Персонал щодня перед виходом на роботу самостійно проводить термометрію і повідомляє результати термометрії у відповідну групу у Вайбер.

У разі виявлення співробітника з підвищеною температурою тіла понад 37,2°C або із ознаками гострого респіраторного захворювання, такий співробітник не допускається до роботи з рекомендаціями звернутись за медичною допомогою до сімейного лікаря.

При появі підвищеної температури тіла понад 37,2°C або ознак гострого респіраторного захворювання вдома, співробітник повідомляє директора Центру та не виходить на роботу, одночасно звертаючись за медичною допомогою.

  1. Педагог-організатор клубу розробляє маршрути руху вихованців та складає графік занять гуртків, студій, секцій (далі - гуртків), за яким відбувається допуск вихованців до клубу. Графік допуску повинен бути сформований таким чином, щоб запобігати утворенню скупчення учасників освітнього процесу.

В приміщення клубів не допускаються батьки та сторонні особи, крім осіб, які супроводжують осіб з інвалідністю.

  1. Педагогічний склад клубу перед початком занять гуртків проводить опитування вихованців щодо їх самопочуття та наявності симптомів респіраторної хвороби.

В разі виявлення ознак гострої респіраторної хвороби у когось із персоналу або вихованців клубу необхідно діяти до «Алгоритму дій персоналу Центру у разі виявлення ознак респіраторного захворювання у вихованця чи співробітника»:

Після вилучення особи з симптомами інфекційної хвороби в приміщенні, де перебувала така особа, проводиться провітрювання поза графіком та дезінфекція висококонтактних поверхонь.

  1. Вхід до приміщень клубу дозволяється при наявності захисної маски або респіратора. Захисні маски можуть не використовуватися під час проведення занять у навчальних приміщеннях. Під час пересування приміщеннями клубу використання захисних масок є обов'язковим.

Для учнів 1-4 класів вхід та пересування приміщеннями клубу дозволяється без використання захисної маски або респіратора.

  1. На вході до клубу організовуються місця для обробки рук антисептичними засобами.
  2. У розкладі занять необхідно передбачити можливість визначення різного часу початку та закінчення занять (перерв) для різних гуртків. В клубі має діяти гнучкий графік занять. Пересування вихованців між навчальними кабінетами повинно бути мінімізованим.
  3. За можливості співробітникам забезпечити проведення занять на свіжому повітрі.
  4. У разі підтвердження випадку коронавірусної хвороби СОVID-19 в одного з вихованців чи співробітника, всі учасники освітнього процесу клубу, з якими контактував вихованець чи працівник, направляються на самоізоляцію на 14 днів.
  5. Під час занять педагогічному персоналу Центру обирати види діяльності, які мінімізують безпосередній фізичний контакт між вихованцями.
  6. Освітню діяльність педагогічному персоналу Центру здійснювати з урахуванням рівня епідемічної безпеки в нашому місті.
  7. У санітарній кімнаті клубу наявне рідке мило, а туалетний папір та паперові рушники знаходяться у в кабінеті співробітника клубу. Використання багаторазових рушників заборонено.

Основним заходом гігієни рук в клубі є миття рук з милом.

Використання антисептиків доцільне лише в тому випадку, коли відсутній доступ до проточної води з милом. Протирання рук вологими серветками з метою знезараження або як заміна миття рук або антисептичної обробки не рекомендується.

  1. Батьки забезпечують своїх дітей (вихованців клубу) засобами індивідуального захисту (маски, паперові або особисті рушнички, серветки тощо).
  2. Після кожного заняття гуртка проводити провітрювання впродовж не менше 10 хвилин. При провітрюванні слід забезпечити безпеку дітей.
  3. Після проведення занять в групі гуртка, якщо в цьому з приміщення проходитиме інше заняття, співробітнику необхідно провести очищення і дезінфекцію поверхонь (в тому числі дверних ручок, столів, місць для сидіння, перил, тощо).
  4. Розмістити у клубах контейнери для використаних засобів індивідуального захисту з написом «ВИКОРИСТАНІ МАСКИ ТА РУКАВИЧКИ».
  5. У клубі на стендах розмістити інформаційні матеріали про те, як протидіяти коронавірусній хворобі.
  6. Миючі та дезінфікуючі засоби зберігати у недоступних для дітей місцях.
  7. Ніхто з персоналу, які опікуються підозрілим або підтвердженим випадком СОVID-19, не мають права розголошувати імені хворого або того, у кого підозрюють СОVID-19, задля збереження лікарської таємниці.