Центр дозвілля дітей та юнацтва за місцем проживання

АНОНС ПОДІЙ

Проект колективного договору на 2019-2024рр.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 РОЗДІЛ I . ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

 

         Визначаючи даний колективний договір нормативним актом, на підставі якого здійснюватиметься регулювання соціально-економічних, виробничих і трудових відносин, сторони домовились про наступне:

1.Цей колективний договір укладено згідно з чинним законодавством на 2019 –2024рр.

2.Колективний договір схвалено загальними зборами трудового колективу, протокол №2 від 22 жовтня 2019р. і набуває чинності з дня його підписання.

3.Дія договору набирає чинності з дня його підписання сторонами і діє до укладення нового договору.

4.Сторонами колективного договору є:

 - адміністрація міського Центру дозвілля дітей та юнацтва за місцем проживання (далі Центр) в особі директора Зваричук Лесі Іванівни, яка представляє інтереси власника і має відповідні повноваження;

 - профспілковий комітет, який відповідно до ст. 247 КЗпП України представляє інтереси працівників Центру.

5.Сторони зобов’язуються дотримуватись принципів соціального партнерства: паритетності представництва, рівноправності сторін, взаємної відповідальності, конструктивності і аргументованості при проведенні переговорів щодо внесення змін і доповнень до колективного договору, вирішення усіх питань соціально-економічних і трудових відносин.

6.Положення цього колективного договору діють безпосередньо і є обов’язковими для дотримання адміністрацією, працівниками і профспілковим комітетом.

7.Зміни та доповнення до цього колективного договору вносяться в обов’язковому порядку у зв’язку із змінами чинного законодавства і набувають чинності після схвалення загальними зборами працівників.

8.Пропозиції кожної із сторін щодо внесення змін і доповнень до колективного договору розглядаються спільно, відповідні рішення приймаються у 10-ти денний строк з дня їх отримання іншою стороною.

9.Жодна із Сторін, що уклали цей колективний договір, не може протягом усього строку його дії в односторонньому порядку приймати рішення, що змінюють норми, положення, зобов’язання колективного договору або припиняють їх виконання.

10.Переговори щодо укладання нового колективного договору на наступний термін починаються не раніше як за три місяці до закінчення строку дії даного договору).

  1. Колективний договір набирає чинності з дня його підписання представниками Сторін.

12.Сторони домовилися, що при зміні власника закладу освіти чи керівника, чинність даного договору зберігається до укладення нового.

 

 

 

 

 

РОЗДІЛ II. ВИРОБНИЧІ ТА ТРУДОВІ ВІДНОСИНИ

 

АДМІНІСТРАЦІЯ ЗОБОВ’ЯЗУЄТЬСЯ:

  1. Забезпечувати ефективну діяльність Центру, виходячи з фактичних обсягів фінансування з місцевого бюджету (згідно з кошторисом) та раціональне використання позабюджетних коштів для підвищення результативності роботи Центру, поліпшення становища працівників.
  2. Забезпечувати розвиток і зміцнення матеріально-технічної бази Центру, створення оптимальних умов для організації навчального-виховного процесу в позаурочний час.
  3. Привести штатний розпис Центру відповідно до Типових штатних нормативів закладів позашкільної освіти. Встановити працівникам Центру розміри посадових окладів (ставок заробітної плати) схем тарифних розрядів відповідно до затверджених наказом Міністерства освіти і науки України від 09.2005 №557, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 03 жовтня 2005 р. за №1130/11410.
  4. Вносити зміни до посадових інструкцій працівників Центру за погодженням з профспілковим комітетом.
  5. Забезпечувати наставництво над молодими спеціалістами, сприяти їх адаптації в колективі та професійному зростанню.
  6. Забезпечувати гласність внесення змін до штатного розпису Центру.
  7. Забезпечувати періодичне (не рідше одного разу на п’ять років) підвищення кваліфікації педагогічних працівників.
  8. Включати представника профкому до складу атестаційної комісії.
  9. Графік щорічних відпусток затверджувати за погодженням з профспілковим комітетом не пізніше 5 січня поточного року.
  10. За бажанням працівників проводити поділ відпустки на частини відповідно до чинного законодавства.
  11. За бажанням працівника виплачувати йому грошову компенсацію за частину щорічної відпустки (при умові, що тривалість фактично наданих працівникові щорічної і додаткових відпусток не повинна бути менше, ніж 24 календарні дні).
  12. Тривалість додаткових оплачуваних відпусток встановлювати згідно з чинним законодавством і цим колективним договором (додаток 1).
  13. Забезпечувати додержання чинного законодавства щодо гарантованих норм робочого часу для всіх категорій працівників.
  14. При наявності санаторно-курортної (та/чи відпочинкової, туристичної) путівки надавати відпустки працівникам Центру протягом року.
  15. Для працівників Центру зберігати п’ятиденний робочий тиждень з двома вихідними днями. Для окремих працівників може бути встановлено інший режим роботи, погоджений з профспілковим комітетом.

 

ПРОФКОМ ЗОБОВ’ЯЗУЄТЬСЯ :

  1. Сприяти дотриманню трудової дисципліни та правил внутрішнього розпорядку.
  2. Реалізовувати права, надані йому відповідно до Типового положення про атестацію педагогічних працівників.
  3. Забезпечувати контроль за своєчасним введенням в дію нормативних документів з питань трудових відносин.
  4. Сприяти попередженню виникнення трудових конфліктів.

 

 

РОЗДІЛ III. ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЗАЙНЯТОСТІ

 

АДМІНІСТРАЦІЯ ЗОБОВ’ЯЗУЄТЬСЯ:

  1. Приймати рішення про зміни в організації виробництва і праці, ліквідацію, реорганізацію, перепрофілювання закладу, скорочення чисельності або штату працівників лише після попереднього проведення переговорів (консультацій) з профкомом – не пізніше, як за два місяці до здійснення цих заходів.
  2. При виникненні необхідності вивільнення працівників в зв’язку із змінами в організації виробництва і праці:
    • здійснювати вивільнення лише після використання усіх можливостей забезпечення їх роботою на іншому робочому місці;
    • своєчасно повідомляти (у письмовій формі) державну службу зайнятості.

 

ПРОФКОМ ЗОБОВЯЗУЄТЬСЯ:

  1. Вести роз’яснювальну роботу з питань трудових прав та соціального захисту вивільнюваних працівників.
  2. Забезпечувати захист вивільнюваних працівників згідно з чинним законодавством.

 

РОЗДІЛ IV. ОПЛАТА ПРАЦІ

 

АДМІНІСТРАЦІЯ ЗОБОВ’ЯЗУЄТЬСЯ;

  1. Забезпечувати гласність умов оплати праці, порядку виплати доплат, надбавок, винагород, інших заохочувальних чи компенсаційних виплат, положень про преміювання з урахуванням Закону України «Про захист персональних даних».
  2. Виплачувати працівникам Центру заробітну плату у грошовому вираженні два рази на місяць, як правило 15 і 30 числа кожного місяця, в національній валюті України. Розмір заробітної плати за першу половину місяця становить не менше 50 відсотків посадового окладу працівника.
  3. Проводити всі доплати та надбавки в повному обсязі відповідно до чинного законодавства.
  4. Проводити доплату в розмірі 50% посадового окладу за збільшення обсягу виконуваних робіт голові тендерного комітету із закупівель, секретарю тендерного комітету із закупівель, голові комітету з допорогових закупівель, секретарю комітету з допорогових закупівель, уповноваженій особі (особам) з закупівель, на яких поряд з основними, покладаються додаткові обов’язки не передбачені посадовими інструкціями.
  5. Проводити доплату в розмірі 50% посадового окладу за ведення військового обліку призовників та військовозобов’язаних, які працюють у Центрі.
  6. Виплачувати надбавку у розмірі 50% посадового окладу за складність і напруженість у роботі заступнику директора з адміністративно-господарчої частини та техніку-електрику Центру.
  7. Керівнику гуртка Центру, який здійснює керівництво відділом (при наявності у відділі не менше 10 гуртків одного профілю) проводити додаткову оплату в розмірі 15 відсотків посадового  окладу, якщо в штаті відсутня посада завідувача відділом відповідного профілю.
  8. Педагогам-організаторам Центру проводити додаткову оплату за завідування навчальними кабінетами (дитячо-юнацькими клубами), у розмірі 10 – 15 відсотків посадового окладу (ставки заробітної плати).
  9. Встановлювати працівникам Центру надбавки за високі творчі та виробничі досягнення, залежно від особистого внеску кожного працівника або за виконання особливо важливих (термінових) робіт на  строк  їх  виконання в межах фонду оплати праці.
  10. Проводити оплату праці працівників Центру за роботу у вихідні та святкові дні відповідно до законодавства.
  11. Преміювати працівників Центру за високі успіхи у роботі та зразкове виконання посадових обов’язків протягом року. Премії, які виплачуються працівникам, максимальними розмірами не обмежуються
  12. Виплачувати педагогічним працівникам Центру надбавки за вислугу років (педагогічний стаж) щомісячно у відсотках до посадового окладу (ставки заробітної плати), залежно від стажу педагогічної роботи у таких розмірах:
    • понад 3 роки – 10 відсотків;
    • понад 10 років – 20 відсотків;
    • понад 20 років – 30 відсотків.
  1. Виплачувати щорічну грошову винагороду педагогічним працівникам та премію іншим працівникам Центру до Дня працівника освіти і науки за погодженням з ПК.
  2. Забезпечувати встановлення надбавок, доплат та премій з метою диференціації заробітної плати тим працівникам, які отримують заробітну плату на рівні мінімальної заробітної плати з урахуванням складності, відповідальності та умов виконуваної роботи, кваліфікації, її результатів.
  3. Забезпечувати доплату за роботу в інклюзивних класах (групах) у максимальному розмірі 20%.
  4. Забезпечувати встановлення доплати працівникам, які мають наукові ступені та вчені звання, в максимальному розмірі.
  5. Забезпечувати оплату праці працівників за заміну будь-яких категорій тимчасово відсутніх працівників у повному розмірі за їхньою кваліфікацією.
  6. Преміювати працівників Центру з нагоди свят: державних та релігійних в межах фонду оплати праці.
  7. Виплачувати працівникам Центру матеріальну допомогу на оздоровлення в розмірі посадового окладу при наданні щорічної основної відпустки.

 

 

 

 

ПРОФКОМ ЗОБОВЯЗУЄТЬСЯ:

  1. Сприяти в наданні працівникам Центру необхідної консультативної допомоги щодо питань оплати праці.
  2. Здійснювати контроль за дотриманням в Центрі законодавства про оплату праці.

 

РОЗДІЛ V. ОХОРОНА ПРАЦІ

 

АДМІНІСТРАЦІЯ ЗОБОВ’ЯЗУЄТЬСЯ:

  1. Розробляти та виконувати комплексні організаційно-технічні заходи для створення безпечних та нешкідливих умов праці в дитячо-юнацьких клубах Центру (додаток 4).
  2. Зберігати за працівниками місце роботи і середній заробіток за час проходження медичного огляду.
  3. Забезпечувати безкоштовний попередній та періодичний медичний огляд працівників або їх компенсацію. Забезпечувати компенсацію працівникам вартості бланків особистих медичних книжок.
  4. Проводити один раз на три роки навчання і перевірку знань з безпеки життєдіяльності (охорона праці, радіаційна безпека тощо) посадових осіб, спеціалістів з питань охорони праці, безпеки життєдіяльності, працівників галузі відповідно до Положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці та безпеки життєдіяльності в закладах, установах, організаціях, підприємствах, підпорядкованих Міністерству освіти і науки України.
  5. Передбачити в штатному розписі Центру посаду спеціаліста служби охорони праці за умови, якщо в штаті Центру кількість працюючих становитиме 50 і більше осіб.
  6. Виділяти кошти на охорону праці не менше 0,2 % від фонду заробітної плати за попередній рік згідно із ст.19 Закону України «Про охорону праці».

 

ПРОФКОМ ЗОБОВЯЗУЄТЬСЯ:

  1. Постійно здійснювати контроль за виконанням вимог нормативних актів з охорони праці.
  2. Брати участь у розслідуванні нещасних випадків, що трапились в процесі виробничої діяльності Центру.
  3. Всебічно використовувати свої права та можливості по усуненню причин та обставин, що спричиняють колективні трудові спори з питань, які стосуються праці і відпочинку.

 

 

 

 

 

 

 

 

РОЗДІЛ VI. СОЦІАЛЬНО-ТРУДОВІ ПІЛЬГИ, ГАРАНТІЇ, КОМПЕНСАЦІЇ

АДМІНІСТРАЦІЯ ЗОБОВ’ЯЗУЄТЬСЯ:

  1. Здійснювати заходи, спрямовані на попередження захворюваності та травматизму.
  2. Преміювати працівників Центру до ювілейних дат до 50 відсотків посадового окладу в межах фонду оплати праці.
  3. Виплачувати при виході на пенсію одноразову допомогу у розмірі посадового окладу з фонду економії заробітної плати.

 

ПРОФКОМ ЗОБОВ’ЯЗУЄТЬСЯ:

  1. Сприяти адміністрації в реалізації цього договору, удосконаленню виробничих відносин, зміцненню трудової дисципліни.
  2. Сприяти організації санаторно-курортного лікування та відпочинку членів колективу і їх сімей.
  3. Організовувати вечори відпочинку, присвячені Дню працівників освіти, Нового року, 8 Березня та виїзні екскурсійні програми.
  4. Надавати матеріальну допомогу членам профспілки при важких матеріальних умовах, захворюваннях, нещасних випадках та ін.

 

РОЗДІЛ VII. ГАРАНТІЇ ДІЯЛЬНОСТІ

ПРОФСПІЛКОВОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ

 

АДМІНІСТРАЦІЯ ЗОБОВ’ЯЗУЄТЬСЯ:

  1. Надавати профкому всю необхідну інформацію з питань, що є предметом колективного договору, сприяти реалізації його права по захисту трудових і соціально-економічних інтересів працівників.
  2. Проводити безготівкову оплату і перерахунок членських внесків згідно з особистими заявами членів профспілки.
  3. Забезпечувати звільнення від основної роботи членів профкому для участі у статутних заходах та короткочасних навчаннях із збереженням заробітної плати.

 

РОЗДІЛ VIII. КОНТРОЛЬ ЗА ВИКОНАННЯМ

 КОЛЕКТИВНОГО ДОГОВОРУ

 

СТОРОНИ ЗОБОВЯЗУЮТЬСЯ:

  1. Сторони забезпечують контроль за виконанням умов колективного договору.
  2. Не рідше одного разу на рік аналізувати і узагальнювати хід виконання договору, у разі невиконання окремих положень здійснювати додаткові заходи щодо їх реалізації.
  3. Колективний договір підписаний у двох примірниках, які зберігаються у кожної із Сторін і мають однакову юридичну силу.

 

Директор міського Центру                                       Від імені                                                                                Від адміністрації:

дозвілля дітей та юнацтва                                         трудового колективу:

Голова ПК                                                                            Директор Центру

_____________Н.Єрмоленко                                             ______________Л.Зваричук

                                                                                                                 Додаток 1

                                                                           

УХВАЛЕНО                                                               ЗАТВЕРДЖЕНО

                                                                              

на зборах трудового колективу                                Директор міського Центру

міського Центру дозвілля                                          дозвілля дітей та юнацтва дітей та юнацтва за місцем                                             за місцем проживання

проживання

Голова профкому

_____________Н.Єрмоленко                                              ___________ Л. Зваричук

                   «22» жовтня 2019р.                                          «22» жовтня 2019р.    

 

 

 

 

 

Перелік

посад працівників Центру дозвілля дітей та юнацтва за місцем проживання,

які мають право на додаткову оплачувану відпустку:

 

  • директор Центру – 7 днів за ненормований робочий день;
  • заступник директора з адміністративно-господарчої частини– 7 днів за ненормований робочий день;
  • заступник директора з навчально-виховної роботи – 7 днів за ненормований робочий день;
  • завідувач відділу – 7 днів за ненормований робочий день;
  • педагог-організатор – 3 дні за ненормований робочий день;
  • культорганізатор – 7 днів за ненормований робочий день;
  • методист – 4 дні за ненормований робочий день;
  • головний бухгалтер – 7 днів за ненормований робочий день;
  • бухгалтер – 4 дні за ненормований робочий день;
  • водій автотранспорту – 4 дні за ненормований робочий день;
  • технік-електрик – 4 дні за ненормований робочий день;
  • прибиральник службових приміщень, зайнятих прибиранням загальних убиралень та санвузлів – 4 дні за ненормований робочий день.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                 Додаток 2

                                                                                             

УХВАЛЕНО                                                               ЗАТВЕРДЖЕНО

                              

на зборах трудового колективу                                Директор міського Центру

міського Центру дозвілля                                          дозвілля дітей та юнацтва дітей та юнацтва за місцем                                    за місцем проживання

проживання

Голова профкому

_____________ Н.Єрмоленко                                            ___________ Л. Зваричук

                   «22» жовтня 2019р.                                          «22» жовтня 2019р.    

 

 

 

ПОЛОЖЕННЯ

про преміювання працівників міського Центру

дозвілля дітей та юнацтва за місцем проживання

 

  1. I. Вступ

 

1.1. Положення про преміювання працівників міського Центру дозвілля дітей та юнацтва за місцем проживання (далі – Положення) розроблене відповідно до Кодексу законів про працю України, Законів України «Про оплату праці», «Про освіту», «Про позашкільну освіту», постанови Кабінету Міністрів України від 30 серпня 2002 р. № 1298 «Про оплату праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери», наказів Міністерства освіти і науки України від 26 вересня 2005 р. №557 «Про впорядкування умов оплати праці та затвердження схем тарифних розрядів працівників навчальних закладів, установ освіти та наукових установ», Статуту міського Центру дозвілля дітей та юнацтва за місцем проживання зі змінами та інших нормативних актів.

1.2. Положення про преміювання працівників міського Центру дозвілля дітей та юнацтва за місцем проживання (далі - Центр) запроваджується з метою:

 - підвищення мотивації педагогічних, науково-педагогічних, керівників, професіоналів, фахівців та іншого персоналу Центру щодо виявлення та використання резервів і можливостей підвищення результатів індивідуальної та колективної праці, з урахуванням внеску кожного працівника у результати діяльності Центру, кваліфікаційно-професійного досвіду, складності виконуваних ним робіт та функцій, рівня відповідальності та творчої активності;

 - створення умов для підвищення заробітної плати працівників відповідно до особистого внеску у кінцеві результати роботи Центру;

- стимулювання до виконання працівниками посадових обов’язків на високому професійному рівні та зміцнення трудової дисципліни.

Визначення розміру премії та її виплата проводиться в залежності від специфіки роботи і особистого трудового внеску кожного працівника.

1.3. Преміювання працівників Центру здійснюється в межах затвердженого фонду оплати праці Центру на поточний рік.

 

ІІ. Порядок і розміри преміювання

 

2.1. Преміювання працівників Центру проводиться за підсумками роботи трудового колективу за місяць (квартал, рік тощо), до державних і професійних свят, ювілейних дат і в інших випадках, а також за поданням заступника директора/головного бухгалтера Центру, за умови виконання колективом основних показників діяльності Центру.

2.2. Преміюванню підлягають працівники, які займають посади відповідно до штатного розпису Центру, а також працівники, які працюють в Центрі за сумісництвом.

2.3. Для цілей цього Положення встановлюються наступні ювілейні дати: 45, 50, 55, 60, 65, 70 років.

2.4. Преміювання може здійснюватись за особистий внесок працівника при виконанні важливого завдання чи термінової роботи, до знаменної дати тощо.

2.3. Розмір премії конкретного працівника залежить від особистого внеску в результати роботи Центру і не обмежується граничними розмірами. Розмір премії працівнику може встановлюватись, як у відсотках до посадового окладу, так і в фіксованій грошовій сумі.

2.5. Преміювання працівників Центру проводиться бухгалтерією Центру на підставі наказу директора Центру, а преміювання директора Центру – за наказом організації вищого рівня.

 

ІІ. Показники преміювання

 

3.1. Головними критеріями оцінки праці педагогічних та науково-педагогічних працівників Центру при преміюванні є:

- за використання ефективних форм і методів навчання та виховання;

- якісну організацію дозвілля дітей та молоді за місцем проживання;

- за підтримання належних санітарно-гігієнічних умов в дитячо-юнацьких клубах та дитячо-юнацькому центрі;

- створення авторських програм гуртків;

- за організацію наукових, навчальних та виробничих семінарів, конференцій, культурно-масових та спортивних заходів;

- успішне практичне втілення інноваційних навчальних, виховних, наукових технологій, а також впровадження інноваційних розробок у практику роботи;

- наставництво та консультування молодих спеціалістів, за умови досягнення останніми високих показників у роботі;

- проведення інших заходів, які покращують освітній процес та сприяють підвищенню іміджу Центру;

- працівники (автор) і авторські колективи преміюються за підготовку та видання підручників (навчальних посібників і підручників, монографій та інших видань)

 - інші критерії та показники діяльності, що не суперечать законодавству та цьому Положенню.

3.2. Головними критеріями оцінки праці інших працівників Центру є:

- своєчасне і якісне виконання планової або оперативної роботи, доручень, наказів, розпоряджень;

- якісне і сумлінне виконання робіт, пов’язаних з організацією процедур закупівель;

- своєчасне та якісне подання фінансової, податкової та статистичної звітності;

- значні досягнення в роботі, високі показники діяльності;

- забезпечення надійної і безперебійної роботи обладнання та устаткування;

- виконання графіків планово-попереджувальних ремонтів;

- розроблення і впровадження заходів, спрямованих на економію енергоресурсів, водопостачання, матеріалів, палива, і енергозберігаючих технологій;

- якісне і своєчасне виконання завдань, безперебійне обслуговування об’єктів, проведення технічного обслуговування і поточних ремонтів автомобілів, відсутність порушень правил дорожнього руху та трудової дисципліни;

- інші критерії та показники діяльності, що не суперечать законодавству та цьому Положенню.

3.3. Головними критеріями оцінки праці керівних працівників Центру за напрямами діяльності додатково до визначених пунктами 3.1. – 3.2. даного Положення є:

 - організація та забезпечення дієвого контролю за діяльністю структурного підрозділу відповідно до їх функціональних обов’язків;

- рівень впровадження системи якості праці працівників.

 

  1. Позбавлення премії

 

4.1. Розмір премії працівника може бути зменшено за такими підставами:

 - невиконання або неналежне виконання посадових обов’язків та недотримання вимог посадової інструкції;

- порушення виконавчої дисципліни (запізнення на роботу чи передчасне залишення свого робочого місця, порушення термінів виконання доручень та завдань, отриманих у тому числі на нарадах та оперативних нарадах, неякісного їх виконання).

4.2. Працівник позбавляється премії за:

- порушення Правил внутрішнього трудового розпорядку Центру;

- порушення правил техніки безпеки і охорони праці, виробничої санітарії.

4.3. Працівник, якому винесено догану, позбавляється премії строком на дванадцять місяців від дати реєстрації наказу про накладення дисциплінарного стягнення.

Якщо працівник не допустив нового порушення трудової дисципліни, проявив себе як сумлінний працівник і стягнення з нього зняте наказом директора Центру достроково, він преміюється на загальних підставах відповідно до норм цього Положення.

 

 

  1. Прикінцеві положення

 

5.1. Із введенням в дію цього Положення усі попередні нормативні документи Центру, що регламентують нарахування і виплату премій працівникам Центру, вважаються такими, що втратили чинність.

5.2. Зміни та доповнення до даного Положення вносяться у порядку, встановленому чинним законодавством та внутрішніми організаційно-розпорядчими документами Центру.

5.3. Відносини, що не врегульовані у цьому Положенні, регулюються чинним законодавством України.

5.4. Спори з питань преміювання розглядаються у порядку, передбаченому нормами діючого законодавства.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                Додаток 3

                                                                                             

УХВАЛЕНО                                                               ЗАТВЕРДЖЕНО

                              

на зборах трудового колективу                                Директор міського Центру

міського Центру дозвілля                                          дозвілля дітей та юнацтва дітей та юнацтва за місцем                                    за місцем проживання

проживання

Голова профкому

_____________ Н.Єрмоленко                                            ___________ Л. Зваричук

                   «22» жовтня 2019р.                                          «22» жовтня 2019р.    

 

 

ПОЛОЖЕННЯ

про надання щорічної грошової винагороди педагогічним працівникам міського Центру дозвілля дітей та юнацтва

за місцем проживання за сумлінну працю, зразкове виконання покладених на них обов’язків

 

І. Вступ

 

1.1 Положення про надання щорічної грошової винагороди педагогічним працівникам міського Центру дозвілля дітей та юнацтва за місцем проживання за сумлінну працю, зразкове виконання покладених на них обов’язків (далі - Положення) розроблено відповідно до ст. 57 Закону України «Про освіту», Постанов Кабінету Міністрів України від 14 червня 2000 р. N 963 та від 05 червня 2000 р. № 898 та інших нормативних актів.

1.2 Дія Положення поширюється на всіх педагогічних працівників Центру, крім тих, які працюють в Центрі за сумісництвом.

 

  1. II. Умови і показники роботи для надання щорічної грошової винагороди

 

2.1 Умовами для розгляду питання про надання щорічної грошової винагороди педагогічним працівникам Центру є:

- добросовісне виконання посадових обов’язків;

- дотримання вимог чинного трудового законодавства, Правил внутрішнього трудового розпорядку Центру, інших нормативно-правових актів, що регламентують різні сторони їх трудової діяльності;

- відсутність порушень техніки безпеки і охорони праці.

2.2 Педагогічним працівникам Центру надається грошова винагорода за такі показники в роботі:

- за використання ефективних форм і методів навчання та виховання;

- якісну організацію дозвілля дітей та молоді за місцем проживання;

- за підтримання належних санітарно-гігієнічних умов в дитячо-юнацьких клубах та дитячо-юнацькому центрі;

- за налагодження співпраці із закладами освіти, з дитячими, громадськими організаціями, спортивними товариствами та ін.;

- за активну участь у міських масових заходах.

 

III. Порядок виплати грошової винагороди

 

3.1 Щорічна грошова винагорода виплачується в межах фонду оплати праці, передбаченого кошторисом Центру.

3.2 Розмір щорічної винагороди не може перевищувати одного посадового окладу (ставки заробітної плати) з урахуванням підвищень.

Конкретні розміри грошової винагороди встановлюються в залежності від особистого вкладу кожного працівника в підсумки діяльності Центру.

Нарахування і виплата премій проводиться бухгалтерією.

3.3 Грошова винагорода відповідно до цього Положення надається педагогічним працівникам на підставі наказу директора Центру та за погодженням з профспілковим комітетом, директору Центру – за наказом організації вищого рівня.

3.4 Працівники, які здійснили грубі порушення трудової дисципліни, чинного трудового законодавства, правил техніки безпеки та охорони праці, допустили аморальні проступки або мають дисциплінарні стягнення, а також недобросовісно ставляться до виконання своїх посадових обов’язків, позбавляються премії повністю. За інші порушення: перенесення запланованих заходів без погодження з адміністрацією, за несвоєчасну подачу витребуваних документів і т. п. вони можуть позбавлятися премії частково.

 

 

 

III. Порядок виплати грошової винагороди

 

3.1 Щорічна грошова винагорода виплачується в межах фонду оплати праці, передбаченого кошторисом Центру.

3.2 Розмір щорічної винагороди не може перевищувати одного посадового окладу (ставки заробітної плати) з урахуванням підвищень.

Конкретні розміри грошової винагороди встановлюються в залежності від особистого вкладу кожного працівника в підсумки діяльності Центру.

Нарахування і виплата премій проводиться бухгалтерією.

3.3 Грошова винагорода відповідно до цього Положення надається педагогічним працівникам на підставі наказу директора Центру та за погодженням з профспілковим комітетом, директору Центру – за наказом організації вищого рівня.

3.4 Працівники, які здійснили грубі порушення трудової дисципліни, чинного трудового законодавства, правил техніки безпеки та охорони праці, допустили аморальні проступки або мають дисциплінарні стягнення, а також недобросовісно ставляться до виконання своїх посадових обов’язків, позбавляються премії повністю. За інші порушення: перенесення запланованих заходів без погодження з адміністрацією, за несвоєчасну подачу витребуваних документів і т. п. вони можуть позбавлятися премії частково.