Центр дозвілля дітей та юнацтва за місцем проживання

АНОНС ПОДІЙ

«Про відзначення 360 – річчя заснування Чортомлицької Запорізької Січі..."

    Інформаційно-методичний вісник

 


«Про відзначення 360 – річчя заснування Чортомлицької Запорізької Січі

та вшанування пам’яті кошового отамана

Івана Сірка»

 

 

 Найкращим, неповторним, унікальним і легендарним явищем для українського народу була Запорозька Січ. А ми з вами живемо у славній Україні й повинні знати її минуле. Ось чому ми проводимо 14 жовтня 2012 р. заходи на державному рівні «Про відзначення в області 360- річчя заснування Чортомлицької Запорізької Січі та вшанування пам’яті кошового отамана Івана Сірка».

Мета: залучити дітей до джерел національної історії і культури; сприяти патріотичному вихованню кожної дитини, осмислення себе як частинки великого українського народу; пробуджувати національну самосвідомість; загартовувати вихованців фізично і морально.

Розкрити дітям нову, сторінку історії Ук­раїни, яку називають козацькою. Сформувати еле­ментарні уявлення про козаків як воїнів-землерббів, акцентуючи увагу на захисній, миролюбній місії ук­раїнського козацтва. Ознайомити з'обставинами, за яких українці створювали козацькі товариства; прик­метними рисами козацького життя, звичаями, тра­диціями козаків. Формувати уявлення про Запорозь­ку Січ — військову твердиню козацтва та козацькі зимівники — господарські осередки на Запоріжжі. , Розширювати світогляд розвивати пізнавальні інтереси, залучати до читання історично-художніх творів, удосконалювати вміння відбирати історичну інформацію з художньої оповіді.