Центр дозвілля дітей та юнацтва за місцем проживання

АНОНС ПОДІЙ

Правила роботи дитячо-юнацьких клубів в умовах карантину

  1. Допуск до роботи працівників Центру та співпрацюючих (далі – персонал або співробітник) дитячо-юнацького клубу (далі - клуб) здійснюється за умови використання засобів індивідуального захисту (респіратора, захисного щитка або маски, в тому числі виготовленої самостійно) після проведення термометрії.
  2. Персонал щодня перед виходом на роботу самостійно проводити термометрію і повідомляти результати термометрії у відповідну групу у Вайбер.

У разі виявлення співробітника з підвищеною температурою тіла понад 37,2 °C або із ознаками гострого респіраторного захворювання. такий співробітник не допускається до роботи з рекомендаціями звернутись за медичною допомогою до сімейного лікаря.

При появі підвищеної температури тіла понад 37,2 °C або ознак гострого респіраторного захворювання вдома, співробітник повідомляє директора Центру та не виходить на роботу, одночасно звертаючись за медичною допомогою.

3.Педагог-організатор клубу розробляє маршрути руху вихованців та складає графік занять гуртків, студій, секцій (далі - гуртків), за яким відбувається допуск вихованців до клубу і який погоджується з керівниками гуртків. Графік допуску повинен бути сформований таким чином, щоб запобігати утворенню скупчення учасників освітнього процесу.

В приміщення клубів не допускаються батьки та сторонні особи, крім осіб, які супроводжують осіб з інвалідністю.

  1. Педагогічний склад клубу перед початком занять гуртків проводить опитування вихованців щодо їх самопочуття та наявності симптомів респіраторної хвороби.

В разі виявлення ознак гострої респіраторної хвороби у когось із персоналу або вихованців клубу необхідно діяти до «Алгоритму дій персоналу Центру у разі виявлення ознак респіраторного захворювання у вихованця чи співробітника»:

Після вилучення особи з симптомами інфекційної хвороби в приміщенні, де перебувала така особа, проводиться провітрювання поза графіком та дезінфекція висококонтактних поверхонь.

  1. Вхід до приміщень клубу дозволяється при наявності захисної маски або респіратора. Захисні маски можуть не використовуватися під час проведення занять у навчальних приміщеннях. Під час пересування приміщеннями клубу використання захисних масок є обов'язковим.

Для учнів 1-4 класів вхід та пересування приміщеннями клубу дозволяється без використання захисної маски або респіратора.

  1. На вході до клубу організовуються місця для обробки рук антисептичними засобами.
  2. У разі підтвердження випадку коронавірусної хвороби СОVID-19 в одного з вихованців чи співробітника, всі учасники освітнього процесу клубу, з якими контактував вихованець чи працівник, направляються на самоізоляцію на 14 днів.
  3. Під час занять персоналу педагогічному обирати види діяльності, які мінімізують безпосередній фізичний контакт між вихованцями.
  4. Освітню діяльність педагогічному персоналу здійснювати з урахуванням рівня епідемічної безпеки в нашому місті.
  5. Основним заходом гігієни рук в клубі є миття рук з милом.

Використання антисептиків доцільне лише в тому випадку. коли відсутній доступ до проточної води з милом. Протирання рук вологими серветками з метою знезараження або як заміна миття рук або антисептичної обробки не рекомендується.

  1. Батьки забезпечують своїх дітей (вихованців клубу) засобами індивідуального захисту (маски, паперові або особисті рушнички, серветки тощо).
  2. Після кожного заняття гуртка співробітник слідкує, щоб вихованці не забували особисті речі (в противному разі речі будуть утилізовані) і проводить провітрювання впродовж не менше 10 хвилин. При провітрюванні слід забезпечити безпеку дітей.
  3. Після проведення занять в групі гуртка, якщо в цьому з приміщення проходитиме інше заняття, співробітнику необхідно провести очищення і дезінфекцію поверхонь (в тому числі дверних ручок, столів, місць для сидіння, перил, тощо).
  4. Забороняється доставка їжі у приміщення клубу та її вживання під час перебування в клубі.