Центр дозвілля дітей та юнацтва за місцем проживання

АНОНС ПОДІЙ

П'ять основних якостей успішної дитини

Щоби бути успішним у житті, ви повинні бути задоволені собою як особистістю. Набуття якостей, описаних у статті, допоможе вашій дитині стати успішною людиною.

Самооцінка та самоповага
Насамперед  дитина повинна цінувати себе як особистість. Якщо вона не знає про свою цінність, усе інше вже не має значення. Самоповага – це основа її існування. Самооцінка ж стоїть на другому місці за важливістю. Від того, як  дитина цінує власні здібності, буде залежати, як вона буде використовувати їх у подальшому.
Коли дитина дізнається про власну цінність і цінність своїх здібностей, вона зможе розвивати такий підхід, як «можу й роблю». Вона буде відчувати себе здатною та гідною любові. Вона не буде боятись припускатися помилок, бо зрозуміє, що це природно, адже будь-яка важлива справа так чи інакше містить у собі певний ризик помилки, і це нормально.

Бажання вчитись
Без бажання та готовності до навчання життя для дитини стане щоденною боротьбою. Діти, які не бажають учитися (справа не тільки в набутті академічних знань), замикаються в собі. У них відсутні соціальні навички, притаманні одноліткам, і часто з часом такі діти стають вигнанцями.
Дитину, яка готова вчитись, ніколи не зупинить жодна перешкода на шляху. Вона буде сприймати ці перепони як завдання, які потребують вирішення, а не як шлагбаум, який змушує її повернути назад. Дитина буде у змозі шукати відповіді на свої запитання та знаходити їх.

Здатність любити
Успішним дітям необхідно любити та бути коханими. Це основна потреба кожної людини. Маючи любов в якості міцної основи свого життя, успішна дитина буде дивитися на зовнішній світ з надією. Вона буде нести радість у своєму серці та захоче зробити свій внесок у розвиток суспільства.
Діти, які здатні любити, оточують себе людьми, яким також притаманна ця риса. Розвиваючи в дитини здатність до цього почуття, ви даруєте їй стосунки, зігріті любов’ю протягом усього життя. Як людина з високою самооцінкою та самоповагою, вона буде шукати та притягувати людей, подібних собі.

Позитивний характер

Запорукою майбутньої успішності дитини є сформований характер з рисами, які сприятимуть появі довіри оточуючих. Виробити його вона зможе, поступово беручи на себе відповідальність і виконуючи свої зобов'язання. Робота над розвитком власного характеру додасть дитині стійкості, навчить цінності копіткої роботи та завзятості.
На шляху до успіху також дуже важливі маленькі деталі характеру й особистості дитини. Хороші манери, делікатність і чемність – це дуже важливий аспект, якого слід навчати своїх дітей. У свою чергу, залучення до спортивних ігор і змагань навчить дитину грати об'єктивно, чесно, за правилами. Прагнення допомагати іншим людям навчить її цінувати те, що вона має.

Життєстійкість (адаптивність і гнучкість)
Життєстійкі діти спокійно сприймають невдачі та роблять спробу домогтись успіху знову і знову. Вони більш терпимі до розчарувань, контролюють свої емоції та стримують певні порухи, а також здатні при необхідності відкладати задоволення своїх потреб. Вони охоче опановують навички вирішення проблем і прийняття рішень. Також для ефективної взаємодії з іншими людьми успішній дитині дуже потрібна гнучкість. Вона повинна вчитись мистецтва компромісу та вміти приймати певні вимоги, які ставить перед нею суспільство.