Центр дозвілля дітей та юнацтва за місцем проживання

АНОНС ПОДІЙ

Педагогічні читання з нагоди 130-ї річниці від дня народження Антона Семеновича Макаренка

«Колектив - це соціальний живий організм, який через

те і організм, що він має органи, що там є повноваження, відповідальність,співвідношення частин, взаємозалежність,

а якщо нічого цього немає, то немає колективу, а є просто юрба

або зборище»

Антон Макаренко

12 квітня 2018р. у методичному кабінеті міського Центру дітей та юнацтва за місцем проживання відбулися педагогічні читання з нагоди 130-ї річниці від дня народження Антона Семеновича Макаренка, які підготувала для педагогів-організаторів завідувач відділу методичного Наталія Гурик.

Макаренко залишив багату педагогічну спадщину, написав понад 150 творів (романи, повісті, сценарії, науково-педагогічні статті). Найбільш відомими є "Педагогічна поема", "Книга для батьків", "Методика організації виховного процесу" та ін. Стрижнем педагогіки Макаренка є соціально-педагогічне вчення про колектив. Під колективом розуміє не випадкове зібрання людей, а таке, яке об’єднане спільною суспільно-цінною метою, спільною діяльністю із досягнення цієї мети, де наявні органи самоуправління і координації та існують відносини відповідальної залежності.

Крім теоретичної частини було проведено тестування на визначення психологічного клімату в колективі та тест «Чи знаєте ви себе?». Після проведення тестувань було виявлено, що педагоги високо оцінюють психологічний клімат у колективі та їм подобаються люди, з якими  вони працюють.

                                                         

Фотогалерея