Центр дозвілля дітей та юнацтва за місцем проживання

АНОНС ПОДІЙ

Новорічні ігри та забави для дітей

Новорічні ігри "Рибалка"

Натягуємо мотузку, на неї підвішуємо на ниточках маленькі подарунки – іграшки, цукерки, повітряні кульки. Учасникам по черзі зав'язують очі та дають у руки ножиці, підводять до мотузки, щоб вони вибрали навмання та зрізали собі подарунок. І так граємося, поки будуть призи.

Естафета зі стрибунами

Для гри треба два міцні полотняні мішки та дві команди дітей. Діти повинні в мішках наперегони стрибати до певного місця. Можна ускладнити – нехай діти стрибають по двоє в мішкові. Радісні крики та "купа мала" гарантовані.

Веселі сніжки

Для гри треба багато "сніжок" із вати. Є два варіанти гри – діти наввипередки збирають сніжки в мішок або просто кидаються одне в одного.

Новорічний конкурс для рукодільниць

Діти вирізають із паперу або серветок сніжинки. Хто більше і краще – той і переможець.

Новорічна гра "Капелюх з підказками"

У капелюх складаються записочки, в яких є підказка, де захований подарунок.

Новорічні ігри та розваги "Пілоти"

Робимо багато паперових літачків і запускаємо їх. Переможе той, хто запустити далі та вище, або той "пілот", чий літачок довше літатиме.

 "Ніс для Діда Мороза"

На великому аркуші паперу малюємо Діда Мороза, але без носа. Прикріплюємо портрет на стіну. Тепер діти по черзі із зав'язаними очима намагаються прикріпити пластиліновий ніс Дідові Морозу. Виграє той, хто прикріпить ніс у правильне місце.

Новорічний конкурс "Згадати все"

Діти протягом хвилини уважно дивляться на ялинку. Потім відвертаються та розповідають, які іграшки на ній висять. Виграє той, хто згадає більше іграшок.

Конкурси на Новий рік: новорічна гра "Що в мішку?"

У великий мішок складається якнайбільше іграшок. Діти по черзі засовують туди руку та визначають на дотик, що це за річ. Якщо дитина вгадала, вона одержує цей приз. Якщо ні, іграшку повертають у мішок.

 

Дитяча новорічна гра: одежна метушня

Для гри треба багато старого одягу великого розміру. За 5 хвилин діти повинні одягти якнайбільше речей. Виграє той, хто одягнеться "найтепліше".

Гра «Пташиний ринок»

Це італійський конкурс для підлітків. Грають 6 - 8 чоловік. Один із гравців - продавець, інший - покупець. Решта гравців присідають  і руками охоплюють коліна. Вони курчата. Покупець підходить до продавця і питає: «В продажу у вас є курчата?» - «Як не бути, звичайно є». - «Можна на них подивитися?» - «Будь ласка». Покупець заходить ззаду курчат і по черзі доторкається до них: «Це не подобається мені, занадто старе», «Це дуже худе» і т.д. І нарешті, доторкнувшись обраного курчати, каже: «Цього я буду купляти». Продавець і покупець піднімають курча за обидва лікті в повітря, розгойдують і кажуть: «Ти хороше курча. Не розчіплюй руки і не смійся ». Якщо обране курча почне посміхатися чи сміятися чи розчепить руки, воно вибуває з гри.

Конкурс «Штовхання ядра»

(Веселий дитячий конкурс не тільки для школярів - підлітків)

На край столу кладуть надуту повітряну кульку. Ведучому зав'язують очі і ставлять спиною до столу. Потім він робить 5 кроків вперед і тричі повертається на місці. Далі він повинен повернутися до столу і здути кульку на підлогу. Швидше за все, він втратить правильний напрямок і буде здувати кульку звідти, де його немає і в близько. Вийде дуже весело! ...

Копійка гривню береже

Для гри знадобляться дрібні монети і кілька невеликих за розміром чашок. Учасники діляться на команди з однаковою кількістю гравців. За кількістю команд на лінії фінішу ставляться чашки-скарбнички. Кожна команда вибудовується один за одним. На носок ноги першого з учасників команди кладеться монетка. Гравець намагається, не впустивши, пронести її від лінії старту до фінішу (три - чотири метри) і скинути в «скарбничку». Упустив монету учасник вибуває з гри. За кожну монетку, що потрапила в чашку, команді нараховується одне очко. Виграє команда, яка набрала найбільшу кількість очок.

Гра «Дзеркало»

Учасники гри діляться на дві команди. По одній людині від кожної команди стають на відстані трьох кроків від лежачого посередині м'яча. Завдання одного їх граючих - підійти до м'яча, схопити його і понести до себе, завдання іншого - захистити м'яч.

Правила гри: той, хто підходить до м'яча, повинен робити біля нього різні рухи: присідати, повертатися до м'яча спиною, навіть відходити від нього. А захисник повинен як дзеркало повторювати все, що робить противник, і в той же час бути напоготові. Грають всі пари по черзі, гравці першої команди «беруть» м'яч, гравці другої - захищають його. У другому турі команди міняються ролями. Виграє та, яка набере більше очок.

«Знайди черевик»

Підготовка. Дві або більше команд, що складаються з 10-15 гравців, знімають своє взуття і збирають в одну купу за 15 кроків до них самих. Взуття має бути добре перемішане, щоб здалеку ніхто не зміг розпізнати своє.

Гра. Обидві команди шикуються в лінію, і перший гравець по-черзі біжить до купи і шукає своє взуття. Як знайде, одягає його і біжить назад до своєї команди. Наступний в черзі гравець робить те ж саме, і так до того моменту, поки всі члени команди не виявляться знову взутими. Гра найбільш цікава тоді, коли взуття у гравців не відрізняється розмаїтістю! ...

Стрічкова пара

(конкурси для підлітків на новий рік, на 14 лютого, парні)

Ведучий запрошує 5 хлопців і 5 дівчат вийти на сцену. Вони стають навколо нього. У ведучого в кулаці затиснуте 10 стрічок, кінці яких вільно звисають у різні сторони, але середини їх переплутані. На одному кінці кожної стрічки зав'язаний бантик. Ведучий пропонує всім учасникам взятися за ці кінці, дівчатам треба вибрати ті кінці, на яких зав'язані бантики. На рахунок «Раз, два, три» ведучий розтискає кулак, і всі учасники розходяться по залу. Перемагає та пара, яка першою розплутається. Таким чином, кожна стрічка своїми кінцями «зв'язала» пару.