Центр дозвілля дітей та юнацтва за місцем проживання

АНОНС ПОДІЙ

Майстер-клас «Щедрик-ведрик»

jlfgНапереддень різдвяних свят, керівник гуртка «Народна творчість» Лілія Шевчук, провела з вихованцями клубу «Мангуста» майстер клас на тему «Щедрик-ведрик».

Заняття проходило з використанням солоного тіста, яке діти із великим задоволенням та захопленням самі замішували та виготовляли фігурки птахів, так званих символічних «жайворонків», та інші новорічно-різдвяні фігурки. Солоне тісто є популярним і доступним матеріалом для дитячої творчості, розвиває дитячі пальчики, дрібну моторику, уяву, спостережливість. А спільна творчість допомагає зблизитися , здружитись дітям, краще розуміти один одного.

Ліплення з солоного тіста було поширене в Україні ще у давні часи. Вироби з тіста виготовлялися для весняних обрядів, весіль, для зимових свят. Різноманітні символічні фігурки дарували разом з побажаннями здоров'я, благополуччя, багатства і удачі. За час воєн в Україні традиція виготовлення виробів з найбільш безпечного і екологічно-чистого матеріалу загубилась, але наші вихованці, як бачимо, згадують, підтримують та не забувають традиції наших предків.

Фотогалерея