Центр дозвілля дітей та юнацтва за місцем проживання

АНОНС ПОДІЙ

Літературний колаж-портрет митця « Г.Сковорода – український Сократ»

2022 рік – рік відзначення 300-річного ювілею великого українського мислителя-мудреця, педагога, філософа, поета, композитора, музиканта, культурно-освітнього подвижника – Григорія Савича Сковороди.

В дитячо-юнацькому клубі «Ринг » педагог-організатор Христина Микицей для вихованців провела літературний  колаж – «Григорій Сковорода –український Сократ»,  щоб   поглибити у  дітей знання про Україну як незалежну державу з давньою славетною історією, багатою культурною спадщиною, власними традиціями; розвивати у них прагнення бути свідомим громадянином України, її патріотом; виховувати почуття гордості й любові до Батьківщини.

Григорій Сковорода залишив нащадкам феноменальну духовно-педагогічну спадщину, яка не втрачає свого унікального пізнавального, етико-виховного, естетичного значення і тепер, у період творення нової української держави, нової освіти. Він не залишив по собі філософської школи, але його учнями є всі ми, українці. Адже він був першою усвідомлено вільною людиною на цій землі. Його життя і творчість – яскравий приклад того, що мудра людина може задовольнятися малим, і що не статки є головним у житті.

На захід  завітали працівники філіалу бібліотеки № 6, які багато цікавого розповідали про життєвий та творчий  шлях педагога, філософа, поета, композитора, музиканта. Діти мали змогу познайомитися з літературною спадщиною  та зачитати  його вірші.

 

Фотогалерея