Центр дозвілля дітей та юнацтва за місцем проживання

АНОНС ПОДІЙ

«Квітни мова наша рідна»

Українська мова – одна з найбільш вокальних та милозвучних мов світу. Філологи кажуть, що все це через те, що ми маємо досить велику кількість фонем – 48.

Саме у цей день у дитячо-юнацькому клубі «Прометей» педагог-організатор Христина Микицей організувала для вихованців захід на тему «Квітни мова наша рідна» спільно із працівниками філіалу бібліотеки №6.

Впродовж години діти мали змогу почути багато цікавого про рідну мову, а також читали вірші, уважно слухали та доповнювали цікаві  факти та відомості з історії української мови, новинки про мову, про користь розділових знаків. Як би банально це не звучало, але мова – це справді душа народу, його інтелектуальний портрет, те єдине і невідворотне, що об’єднує всіх людей, те, чим пишеться історія народу. Тому всі народи світу цього дня будуть особливо монолітні, демонструватимуть красу саме своєї мови, розповідатимуть про те, що саме їхня мова – найдавніша, найсильніша і наймилозвучніша. Українська входить до трійки найкрасивіших мов у світі.  І це нормально і природно, оскільки своє – завше найкраще.

 

 

Фотогалерея