Центр дозвілля дітей та юнацтва за місцем проживання

АНОНС ПОДІЙ

Година спілкування «Українська вишиванка»

Ми про вишивку дізнались

Що це давнє ремесло,

Воно наше, українське,

Славу краю принесло.

Про українську вишиту сорочку складено чимало легенд, пісень, написано багато віршів. Розмаїта кольорова гама українських народних вишиванок.

У давнину українці виражали себе завдяки вишитим на чоловічій або жіночій сорочці візерункам. За вишиванкою можна було визначити статус та походження власника. Кожна вишиванка з візерунком належить до певного регіону.  У кожному регіоні країни жила певна етнічна група, яка мала притаманні своїй місцевості візерунки та традиції.

До Дня Міжнародного дня Вишиванки педагог-організатор Христина Микицей провела годину спілкування із вихованцями у дитячо-юнацькому клубі «Прометей». Метою було розширити уявлення про українську вишивку й народний костюм, розвивати художній смак дітей, інтерес до українського народного одягу як складової частини духовної культури українців, виховувати любов до українського мистецтва; шанобливе ставлення до національних традицій народної вишивки й історичного костюма. Діти мали можливість переглянути  відео ролик про вишиванки.

Фотогалерея