Центр дозвілля дітей та юнацтва за місцем проживання

АНОНС ПОДІЙ

Алгоритм дій персоналу/співробітників* Центру

*Персоналом чи співробітником Центру вважаються усі працівники Центру та співпрацюючі відповідно до договорів співпраці, укладених Центром.

  1. Педагогічний склад співробітників дитячо-юнацького клубу (далі - клуб) перед початком занять гуртків проводить опитування вихованців щодо їх самопочуття та наявності симптомів респіраторної хвороби.

перед початком занять проводить опитування вихованців щодо їхнього самопочуття та наявності симптомів респіраторної хвороби.

  1. У разі виявлення ознак гострої респіраторної хвороби вихованець одягає маску та тимчасово повинен бути ізольований у спеціально відведеному приміщенні клубу.
  2. Співробітник клубу проводить первинний огляд, та, у разі потреби, викликає швидку допомогу.
  3. У разі, якщо дитина налякана й болісно переживає власний стан, співробітник має заспокоїти дитину й залишатися з нею в окремому приміщенні, що добре провітрюється, не знімати маску й дотримуватися дистанції.
  4. Співробітник інформує батьків вихованця / осіб, які їх замінюють, про наявність симптомів респіраторної хвороби.
  5. Співробітник відправляє додому вихованця (якщо йому/їй виповнилось 18 років) або у супроводі батьків вихованця чи осіб, які їх замінюють, (якщо він/вона не досягли 18 років). За наявності показань для госпіталізації швидка допомога доставляє вихованця до стаціонару.
  6. Після вилучення вихованця із симптомами інфекційного захворювання в приміщенні, де перебував цей вихованець, проводиться провітрювання поза графіком та дезінфекція висококонтактних поверхонь.
  7. У ході епідеміологічного розслідування епідеміологами лабораторного центру співробітник допомагає визначити коло контактних осіб, які знаходились разом в одному приміщенні або контактували у побуті.
  8. У разі підтвердження у вихованця випадку коронавірусної інфекції СОVID-19 всі інші вихованці клубу, які контактували з ним/нею та співробітники, з якими контактував вихованець, направляються на самоізоляцію на 14 днів (додаток 2 до Стандартів медичної допомоги «Коронавірусна хвороба (СОVID-19)», затверджених наказом Міністерства охорони здоров'я України від 28.03.2020 № 722).
  9. Для вихованців клубу, які перебувають на самоізоляції, співробітник організовує освітній процес з використанням технологій дистанційного навчання.
  10. У разі виявлення ознак респіраторного захворювання у вихованця ніхто з співробітників Центру, які опікуються підозрілим або підтвердженим випадком СОVID-19, не мають права розголошувати імені хворого або того, у кого підозрюють СОVID-19, задля збереження лікарської таємниці.

 

 

Алгоритм дій персоналу/співробітників* Центру у разі виявлення ознак респіраторного захворювання у співробітника/персоналу

 

  1. У разі прояву ознак гострої респіраторної хвороби під час освітнього процесу співробітник Центру одягає маску та тимчасово ізолюється у спеціально відведеному приміщенні клубу, та, у разі потреби, викликає швидку допомогу.

Співробітник Центру повідомляє директора або заступника директора з НВР Центру, які в свою чергу відправляють його додому для подальшого звернення до закладу охорони здоров'я.

  1. У разі підтвердження у співробітника випадку коронавірусної інфекції всі учасники освітнього процесу, з якими контактував співробітник, направляються на самоізоляцію на 14 днів (додаток 2 до Стандартів медичної допомоги «Коронавірусна хвороба (СОVID-19)», затверджених наказом Міністерства охорони здоров'я України від 28.03.2020 № 722).
  2. Після вилучення співробітника з симптомами інфекційного захворювання в приміщенні, де перебував даний співробітник, проводиться провітрювання поза графіком та дезінфекція висококонтактних поверхонь.
  3. Ніхто з персоналу Центру, які опікуються підозрілим або підтвердженим випадком СОVID-19, не мають права розголошувати імені хворого або того, у кого підозрюють СОVID-19, задля збереження лікарської таємниці.