Центр дозвілля дітей та юнацтва за місцем проживання

АНОНС ПОДІЙ

6 способів урізноманітнити зимові канікули дитини

Зимові канікули для дитини - це можливість провести час з сім'єю і друзями. Багато батьків намагаються зробити цей час максимально корисним для дитини. Вони планують для неї заняття, щоб за час канікул вона не забула шкільну програму. У статті ми розглянемо кілька цікавих занять, які допоможуть підтримувати дитину у фізичному і розумовому тонусі під час зимових канікул.

Сходіть з дитиною у бібліотеку

Зимові канікули - гарний час для того, щоб привчити дитину до читання книг. Сходіть з нею у бібліотеку і вивчіть розділ з дитячими книгами. Купіть їй цікаву книгу в магазині. Привчіть дитину читати книги - це її розважить і в той же час відверне від телевізора і комп'ютера.

Мотивуйте дитину більше читати. Пропонуйте їй книги на теми, які її цікавлять. Обговорюйте з нею прочитане: задавайте питання про зміст книги, питайте, який персонаж їй сподобався. Ви навіть можете попросити дитину почитати вам вголос.

Досліджуйте природу

Знаходьте час для того, щоб бувати всією сім'єю на свіжому повітрі. Це хороший спосіб зберегти активність дитини під час канікул. Катайтеся на санках, лижах або просто прогуляйтеся з нею у парку. Так ви зробите дитину щасливою і здоровою під час зимових канікул.

Грайте з дитиною в настільні ігри

Настільні ігри можуть навчити дитину стратегічного планування, критичного мислення і просто принесуть їй масу задоволення. Якщо ви правильно виберете для дитини настільні ігри, ви зможете розвивати у неї навички, необхідні для навчання. Існує багато ігор, які розвивають грамотність, навички конструювання, вчать вирішувати різні завдання і розвивають багато інших навичок. Настільні ігри стануть хорошим способом розважитися всією сім'єю.

Залучайте дитину до мистецтва

Якщо ваша дитина займається якимось видом творчості, якщо її цікавить акторська майстерність, зимові канікули можуть стати хорошим часом для того, щоб розвинути її інтерес до мистецтва. Кожен день знаходьте трохи часу для того, щоб займатися з дитиною творчістю. На канікулах ви можете відвідати з нею театральну виставу або подивитися її онлайн.

Приділяйте час музиці

Незалежно від того, займається ваша дитина музикою або ще не виявляє до неї інтерес, приділяйте час цьому заняттю на канікулах. Це принесе дитині велику користь. Ви можете почати вчити дитину грі на музичному інструменті або просто співати з нею пісні або слухати музику - існує багато способів залучити дитину до музики. В Інтернеті ви зможете знайти все, що для цього потрібно.

Займайтеся спортом

Навіть у холодну пору року важливо, щоб діти підтримували фізичну активність. Дослідження показують, що діти, які регулярно займаються спортом, краще навчаються у школі. Також вони більш здорові фізично і психічно, ніж їх менш активні ровесники.

Фізичні вправи й активні розваги - це чудовий спосіб залишатися активними впродовж усього життя. Обирайте той спосіб, який подобається дитині: танці, футбол, йогу, плавання, катання на ковзанах або інші види фізичної активності. Постарайтеся знаходити час на ці заняття щодня. Під час зимових канікул можна спробувати новий вид спорту - можливо, він сподобається дитині.